Teddy Walle varmer opp

En påske uten Porsgrunns mest populære krimhelt er vel ikke mulig? Nå han er tilbake i novellen "Blå Peon", hvor Teddy hjelper ungdommer i trøbbel.
torsdag 28. mars 2024

Mange venter spent på en ny bok om privatdetektiven og frilansjournalisten Teddy Walle. Marie Haugerud og Espen Ellingsen fra Porsgrunn har ingen planer om å pensjonere Teddy. – Vi er godt i gang med det som kommer til å bli bok nummer syv, men den er nok ikke klar før til sommeren. Novellen «Blå peon» er et lite plaster på såret og et bevis på at Teddy fortsatt holder koken, ler Espen. Til påsken i fjor kunne forfatterne presentere bok nummer seks, «Den som lyver, stjeler». – Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger, noe som gav inspirasjon til å sette i gang med nok en bok. Utover høsten og vinteren begynte et plott å forme seg, sier Marie. I forrige bok var mye av handlingen lagt til Brevik, hvor Teddy har et hus i en bakgate i sentrum som er kjent som Knivstikkeren. Hva privatdetektiven får bryne seg på av mysterier og eventuelle drapsgåter vil ikke forfatterne avsløre ennå.

Vessiagutt

For de som ikke har fått med seg hvem Teddy Walle er, så er det greit å vite at dette er en privatdetektiv med Porsgrunn og omegn som base. Han er opprinnelig fra Vessia, rundt 63 år gammel, skilt og har to voksne døtre. Han har tidligere jobbet som krimjournalist i Aftenposten, men får nå inntekter ved å jobbe som privatdetektiv i tospann med Gudrun Fitjebakke. Av og til leverer han dessuten frilanssaker til lokalavisen.

God arbeidsfordeling

I snart 20 år har Teddy Walle dukket opp krimbøker. Espen skrev den første boken alene: «Alle onde ting er 3», som kom i 2006. Han hadde ingen ambisjoner om at det skulle bli noen flere bøker, men da Marie fattet interesse for privatdetektiven ble det comeback for Teddy i 2013 i «Syndebukk». Året etter fulgte «Malurt» og i 2016 ble «Rent bord» lansert. – Det er mye arbeid å skrive krim, derfor må inspirasjonen være på plass. Husk at dette er noe vi bruker fritiden vår til, så da blir det skriving i rykk og napp, smiler Marie. – Vi jobber som et team, skyter Espen inn. - Marie er hovedarkitekten bak selve plottet, mens jeg legger til subplott hvor det passer seg. Over tid har vi fått til en god arbeidsfordeling som sørger for fremdrift når vi først er i gang med en ny bok.

Et savn

Etter noen års pause ble det et nytt comeback for Teddy i 2022 med «Røde roser». – Når det har gått en liten stund, så begynner folk å savne Teddy, konstaterer Espen. – Vi fikk mange oppfordringer om å sette i gang igjen, i tillegg viste det seg at bøkene våre dominerte utlånsstatistikken ved Porsgrunn bibliotek. Fjoråret ble ekstra hyggelig for Teddy-fansen. På vårparten kom først den nye boken «Den som lyver, stjeler». Noen måneder senere var det duket for sommerkrim og langnovellen «Gledens gudinne», hvor Teddy havnet i trøbbel på den greske øya Kreta.

Påskekrim

Det har lenge vært en tradisjon at PBBL tilbyr sine medlemmer litt påskekrim med Teddy i hovedrollen. – Vi har følt litt på presset, humrer Espen. – Vi håper at novellen «Blå Peon» gir en god leseropplevelse, så lover vi at Teddy kommer enda sterkere tilbake til sommeren!


Påskekrim til alle medlemmene!

Krim er en viktig del av påskefeiringen og det har blitt en tradisjon at PBBL tilbyr sine medlemmer en spennende leseropplevelse med Teddy Walle i hovedrolle til denne høytiden. PBBL har igjen gjort en unik avtale med Marie Haugerud og Espen Ellingsen, som gjør at du kan du laste ned den digitale utgaven av ”Blå peon” – helt gratis!


Lyst på mer Teddy Walle-krim?

Utfordringen for Teddy-fansen har alltid vært tilgjengelighet. Siden bøkene ikke er utgitt på et stort forlag har de, bokstavelig talt, vært umulige å oppdrive. Heldigvis er alle bøkene nå tilgjengelig på ebok.no til en veldig hyggelig pris.