Teddy Walle er tilbake! PBBL gir deg årets påskekrim!

Krim er en viktig del av påskefeiringen og det har blitt en tradisjon at PBBL tilbyr sine medlemmer en spennende leseropplevelse med Teddy Walle.
onsdag 05. april 2023

Selvsagt redder Teddy Walle også årets påske! Privatdetektiven og frilansjournalisten vender nemlig tilbake i «Den som lyver, stjeler», som er den sjette boken i serien til forfatterne Marie Haugerud og Espen Ellingsen fra Porsgrunn. Også denne gang er det flere historier med kriminelt tilsnitt som kobles sammen til en herlig leseropplevelse. PBBL har gjort en unik avtale med Marie Haugerud og Espen Ellingsen, som gjør at du kan du lese den digitale utgaven av ”Den som lyver, stjeler” – helt gratis! Du finner den digitale versjonen her:

https://www.pbbl.no/for-deg/medlemskap/teddy-walle-6-den-som-lyver-stjeler/

 

Knivstikkeren

Mye av handlingen i den nye boken er lagt til Brevik. Marie og Espen har derfor tatt med seg BoGlede til en bakgate et steinkast fra Brevik sentrum. Knivstikkeren sier et skilt på en husvegg. – Det er ingen tvil om hva som skjedde her for mange år siden, humrer Espen. – Oppe i lia her ligger huset til Teddy Walle og mellom byggene skimter vi havnebassenget hvor en død kvinne blir funnet.

Endelig tilgjengelig

Mange vil glede seg over at den hardtslående privatdetektiven er tilbake igjen. Utlånsstatistikken ved Porsgrunn bibliotek har lenge vært dominert av bøkene om Teddy. Utfordringen for fansen har alltid vært tilgjengelighet. Siden bøkene ikke er utgitt på et stort forlag er de, bokstavelig talt, umulig å oppdrive. - Det er bare å beklage, men vi har aldri hatt særlig høye ambisjoner rundt dette prosjektet, medgir Marie. - Vi synes det er gøy at bøkene har truffet godt hos krimfolket. Mange hyggelige tilbakemeldinger har gitt motivasjon til gjentatt skriveinnsats. Nå kan vi glede fansen med at alle Teddy Walle-bøkene er tilgjengelig på ebok.no!

Comeback

Krimbøkene om Teddy har alltid kommet i rykk og napp. Espen skrev den første boken om Teddy alene. «Alle onde ting er 3» ble utgitt i 2006. – Det var aldri meningen at dette skulle bli en krimserie, men etter noen år kom inspirasjonen tilbake og resultatet ble «Syndebukk», utgitt i 2013. Året etter var tiden inne for «Malurt». Så dukket «Rent bord» opp i 2016, forteller Espen. Det ble med andre ord noen års pause før fjorårets comeback med «Røde roser». – Mottakelsen boka fikk gav mersmak. Dessuten har Marie fått mer og mer sansen for Teddy og hans verden, noe som sikrer fremdriften i skrivearbeidet, mener Espen. – Vi er et godt team, konstaterer Marie. – Hovedplottet skaper vi sammen, mens subplottene kan komme fra oss begge underveis i skriveprosessen. Espen er god på dialog og synes det er greit å rette, så sammen utfyller vi hverandre.

Drapstrussel og likfunn

Privatdetektiven Teddy Walle er opprinnelig fra Vessia. Han er 62 år gammel, skilt og har to voksne døtre. Han har tidligere jobbet som krimjournalist i Aftenposten, men får nå inntekter ved å jobbe som privatdetektiv i tospann med Gudrun Fitjebakke (som også havner i farlige situasjoner i den nye utgivelsen). Av og til leverer han dessuten frilanssaker til lokalavisen. I «Den som lyver, stjeler» dukker en ny karakter opp: Teddys datter, psykologen Erle, som vender tilbake til Grenland fra hovedstaden. Hun låner farens lille hus i Knivstikkeren i Brevik, men oppdager raskt at noen sniker rundt boligen hennes på kveldstid. Kort tid etter får hun en murstein gjennom vinduet med en drapstrussel. Et steinkast unna, i Breviks havnebasseng, finner to av byens løsere fugler liket av en kvinne. Teddy snubler også over en kvinne i lille Brevik. Hun er 19 år gammel og fra Litauen. Skambanket og redd har hun prøvd å flykte fra en nådeløs prostitusjonsliga med mange velbeslåtte kunder i nærområdet…

PS: Inspirer boken til mersmak, så finner du de andre Teddy Walle-bøkene på ebok.no her:


https://ebok.no/search/teddy%20walle/

God lesing!