Teddy Walle er tilbake! Les den nye historien nå!

For første gang dukker privatdetektiven og frilansjournalisten Teddy Walle opp i en langnovelle. I «Gledens gudinne» har han tatt turen til sol og varme på den greske øya Kreta. God mat og drikke (og kanskje en sommerflørt) er hans eneste ambisjoner med turen, men så forsvinner en ung, norsk kvinne sporløst og Teddy blir dratt inn i en virvelvind av galskap, løgner og begjær.
fredag 07. juli 2023

Forfatterduoen Marie Haugerud og Espen Ellingen lanserte tidligere i år den sjette boken om Teddy Walle: «Den som lyver, stjeler». - Etter utgivelsen av denne boken hadde vi ikke noen umiddelbare planer om en ny krim, men en vårtur til Kreta gav inspirasjon til et potensielt persongalleri og plott, forteller Marie. - Den vakre greske øya kan by på et hav av spennende steder, opplevelser og historikk. Mye er selvsagt turistifisert, men er du litt nysgjerrig og eventyrlysten har øya mange skjulte perler. Vel hjemme i Porsgrunn dukket ideen om at Teddy fortjente en ferietur opp. – Teddy er opptatt av historie, men enda mer glad i damer, ler Espen. – På Kreta treffer han Hege Hansen og datteren Elise fra Oslo. Etter en heftig helaften våkner han opp til en desperat telefon fra Hege. Datteren, som jobber med et forskningsprosjekt på øya, har forsvunnet i løpet av natten.

Klassisk krim

Tanken bak «Gledens gudinne» var å skrive en klassisk krim, hvor hovedpersonen treffer forskjellige karakterer og må nøste opp i hva som virkelig har skjedd. - Vi lar Teddy farte rundt i Chania-området på Kreta mens han leter etter Elise, fortsetter Marie. - Mange av karakterene har noe å skjule og Teddy skjønner raskt at det hele blir en kamp mot klokka.

Sommerferie

Etter seks bøker har Teddy Walle fått en bred tilhengerskare. Den 62 år gamle privatdetektiven fra Vessia i Porsgrunn har som oftest vært i tospann med kollegaen Gudrun Fitjebakke. I den siste boken er også Teddys datter, psykologen Erle, en viktig karakter. - «Gledens gudinne» er et kort sololøp for Teddy og ikke noen ny bok, påpeker Espen. – Vi har flere tanker rundt det som kan bli en ny krim med både Teddy, Gudrun og Erle, men nå tar vi sommerferie fra skrivearbeidet så får vi se hva som skjer til høsten! God sommer!

Les «Gledens gudinne» gratis!

Vi trenger alle litt spenning på sommeren. PBBL har derfor gjort en unik avtale med Marie Haugerud og Espen Ellingsen, slik at du kan du lese eller laste ned den digitale utgaven av” Gledens gudinne” – helt gratis! Trykk her for å lese den nye historien!


Får du lyst på mer Teddy Walle-krim, så finner du de andre bøkene på ebok.no - trykk her!