Snart kommer Eplerose

Utviklingen av St. Joseph fortsetter. Onsdag 12. juni lanseres et nytt bygg, døpt Eplerose, med 12 nye hjem.
fredag 07. juni 2024

Parkeringskjelleren til det nye boligprosjektet i Porsgrunn begynner å ta form. – Markedet for nye boliger har vært krevende, derfor er vi godt fornøyd med at vi er i gang med byggingen og at vi kan lansere et nytt salgstrinn, sier administrerende direktør Terje Kaasa Larsen ved Heimgard Bolig og direktør Morten Borge ved PBBL, som står bak prosjektet.  

Innflytting i 2025

St. Joseph var det eneste nye og store boligprosjektet i Grenland som fikk byggestart i 2023. Det første salgstrinnet av St. Joseph ble lansert i juni i fjor i form av bygget Kvann med 27 boliger. - Grunnarbeidene startet på begynnelsen av året. Nå er det full aktivitet på tomta, konstaterer Terje. - Vi har besluttet å bygge hele parkeringskjelleren for de tre første byggene. Entreprenør HRL er godt i gang med dette arbeidet. Parkeringskjelleren får innkjøring via Aallsgate. Her blir det heis opp til de ulike byggene og boligene. Planen er at de første beboerne skal kunne flytte inn i sine nye hjem i slutten av 2025.  

Utsikt og kvaliteter

Det nye salgstrinnet har mange kvaliteter og et bredt utvalg av leilighetstyper. I størrelse ligger boligene på mellom 75 og 95 kvadratmeter BRA-i, påpeker Morten. – Vi har hørt på markedet og i samarbeid med arkitekt utviklet boliger med effektive planløsninger og romslige uteplasser. Fra mange av leilighetene er det flott utsikt over byen.  

Rett beliggenhet

St. Joseph vinner på beliggenhet. Her er du sikret kort vei til alle tilbudene i Porsgrunn sentrum, samtidig ligger prosjektet i et villastrøk som er skjermet for lyden av byen.  - Vi har høye ambisjoner om å levere et boligprosjekt utenom det vanlige, understreker Morten. - Vår målsetting er at St. Joseph skal bli en grønn oase midt i byen. Det er derfor lagt ned mye arbeid i områdene rundt byggene. Her skal vi skape hyggelige møteplasser og grønne lunger for beboerne. Et svært viktig element i denne planen er den historiske Nonnehagen. I forbindelse med prosjektet vil denne hagen bli tatt vare på og utviklet til en unik møteplass for beboerne, hvor de kan nyte utsikten og omgivelsene.