PBBL og Heimgard Bolig går sammen om Porsgrunn Mek

Heimgard Bolig har nå kjøpt aksjene til GI Eiendom i tidenes største boligprosjekt i Porsgrunn. – Sammen skal vi utvikle byens nye bydel, Porsgrunn Mek, med opp mot 350 nye boliger, sier direktør Morten Borge ved PBBL.
mandag 24. april 2023

Reguleringsplanen til Porsgrunn Mek er nå godkjent, noe som betyr at arbeidet med å tegne de første boligene kan starte opp. - Planer om å forvandle det tradisjonsrike verftsområdet til boliger har versert i over 30 år, men det er først nå premissene er lagt og vi kan sette arkitektene i gang med å tegne, påpeker daglig leder Jan Kjetil Skaug ved Heimgard Bolig.

Det første byggetrinnet

Verftsområdet har i alle år vært et lukket industriområde. Nå gleder PBBL og Heimgard Bolig seg til å åpne opp området for befolkningen gjennom å tilby boliger, spennende næringsarealer og attraktive uteområder. – Det blir et langt lerret å bleke, smiler Morten. – Det første vi skal i gang med er riving og rydding av deler av tomta. Det er området fra den gamle flytedokka og opp mot Norrøna-bygget som vil bli det første byggetrinnet av prosjektet. – Det er mye historie som skal bevares på området, både bygg og installasjoner, fortsetter Jan Kjetil. – På Porsgrunn Mek skal vi skape et nytt boligområde hvor en stolt historie integreres med moderne hjem. Nå blir det virkelig fart i det som blir det største boligprosjektet i Porsgrunn gjennom tidene!        

På bildet:

Direktør Morten Borge ved PBBL, daglig leder Martin Johannessen ved GI Eiendom og daglig leder Jan Kjetil Skaug i Heimgard Bolig.