Nyter livet på Salentunet i Bamble!

I januar flyttet de første beboerne inn på Salentunet. Ekteparet Steinar og Marianne C. Christiansen har allerede funnet seg godt til rette i sitt nye hjem.
onsdag 03. april 2024

I løpet av våren står det første byggetrinnet av prosjektet til PBBL og Heimgard Bolig ferdig. Dette omfatter 16 boliger med størrelser fra 77 til 132 kvadratmeter BRA. Byggene ligger spredt i en vifte vendt mot sjøen. Ekteparet Christiansen har valgt en bolig i første etasje. Allerede i entréen har du utsikt til sjøen. – Er det ikke flott? spør Steinar. - Det er utrolig vakkert her på morgenen når jeg står på terrassen mot øst og ser på sjøen mens jeg driver med styrketrening.

På flyttefot

- Det var nok mange som syntes det var litt rart at vi valgte å flytte til Bamble, forteller Marianne. - Jeg er født og oppvokst på Borgestad, og har bodd der og på Borgeåsen i hele mitt liv, mens Steinar er opprinnelig fra Eidanger. Vi kjente begge litt til Salenområdet fra før. Steinar var her og fisket da han var yngre. Selv husker jeg at faren min hadde båt på Salen i barndommen.

Mer fritid

- Vi er i ferd med å gå fra tre steder til ett, forklarer Steinar. - Fra en stor leilighet på Borgeåsen, sommerhytte og feriebolig i Frankrike til kun ett hjem her på Salentunet. Vi er begge i jobb og har en hektisk hverdag. Lenge har vi snakket om å få mer fritid, ja, mer tid til å gjøre det vi vil. - Allerede i slutten av 50-årene burde folk begynne å tenke på denne prosessen. Det første steget i riktig retning tok vi faktisk for over seks år siden, påpeker Marianne. - Da flyttet vi fra en stor enebolig i Tårnfjellveien til en leilighet ved Borgeåsen senter.

Nærmere sjøen

- Vi var fornøyde med leiligheten vi hadde på Borgeåsen. Den var romslig og hadde flott utsikt, men dette med nærheten til sjøen har blitt viktigere for meg med årene, understreker Marianne. - Jeg vurderte flere prosjekter før vi besøkte Salentunet for litt over ett år siden. Jeg hadde sett litt på dette prosjektet, men var litt spent på solforholdene. Byggingen var allerede i gang da vi besøkte tomta, så vi fikk et godt inntrykk av kvalitetene ved de ulike boligene. Før sommeren ble kontrakten signert.

Artig og kul

- I størrelse har vi gått fra 130 til 92 kvadratmeter. Vi måtte kvitte oss med litt møbler, men det meste har blitt med på flyttelasset. Her har vi alt vi trenger på en flate. Leiligheten har dessuten en spennende utforming, som er litt annerledes og kul. Vi har skreddersydd litt og fått til noen personlige løsninger vi er veldig fornøyd med. Stue- og kjøkkendelen er helt åpen. Mange vinduer sørger for mye lys og utsikt, enten vi lager mat, sitter i spisestuedelen eller bruker sofaen. Uteplass på sider sikrer oss godt med sol fra morgen til kveld.

Badeglede

Fra sofakroken kan Marianne se ned på en sandstrand et steinkast unna. - Jeg nyter utsikten, smiler hun. - Jeg elsker sjøen og bruker den flittig. Bading er en helårsaktivitet. Nå er det rundt fire grader i vannet her på Salentunet. Forfriskende og deilig! Padling er også en favorittaktivitet, og det er utrolig flott å padle her i nærområdet. – Ja, Marianne er veldig flink til å bruke sjøen, selv har jeg ambisjoner om å svømme over fjorden fra Salentunet til Risøya nå i sommer, ler Steinar. - Vi har også en båt og kommer til å bruke fjorden flittig fremover.

Nærheten til sjøen

- Vi har fått oss et sted hvor vi kan bli gamle sammen. En lettstelt bolig med alt på en flate. Kort vei til matbutikk og offentlig transport, mener Steinar. - Her har vi kommet for å bli, nikker Marianne. - I valget av ny bolig har vi hatt et langt perspektiv. Vi fikk nøklene 30. januar og brukte tre uker på å flytte og få alt på plass. Gjennom hele prosessen har vi hatt en god følelse av at vi har gjort det rette valget. Jeg har virkelig forelsket meg i vårt nye hjem. Nærheten til sjøen er helt spesiell, så i sommer kommer vi til å tilbringe ferien her hjemme på Salentunet!

Vil du vite mer om Salentunet?

Besøk hjemmesiden til prosjektet for å se de ledige boligene. Kontakt prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren på mail: tv@sormegleren.no for privatvisning! 

Bilde:

Salg- og markedsleder Ida Emilie Gustavsen ved Heimgard Bolig synes det er hyggelig at Marianne stortrives i sin nye bolig.