Ny krim med Teddy Walle!

Porsgrunns krimhelt unner seg en tur til varmere strøk i den nye novellen «Rick´s Café». Her klarer privatdetektiven å vikle seg inn i en ny sak. Les den nå!
mandag 01. juli 2024

Forfatterduoen Marie Haugerud og Espen Ellingsen er inne i en kreativ fase. Til påske serverte de PBBL sine medlemmer en splitter ny novelle med Porsgrunns mest populære krimhelt, kalt «Blå peon». Nå er Teddy Walle allerede tilbake i en ny novelle, hvor han setter kursen til den greske øya Korfu for å slikke sol og lade batteriene. Teddy blir ikke lenge i paradis før det blir både slåssing og en ny krimgåte å hanskes med.

Inspirasjon

-Vi hadde ambisjoner om at den neste boken om Teddy Walle skulle være klar denne sommeren, men ting tar tid, ler Marie. - Håpet er at også novellen «Rick´s Café» gjør ventetiden på den nye boken litt lettere. Vi er absolutt inne i den siste fasen med selve boken, som har fått den foreløpige tittelen «Ondskapens opprinnelse». Det å skrive en bok er lang prosess med mye justeringer og rettinger. Den nye novellen ble til mellom slagene. - Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger etter at vi delte «Blå peon» med PBBL sine medlemmer, noe som inspirerte til å sende Teddy på en liten ferie, skyter Espen inn. – Novellen ble for oss et hyggelig avbrekk fra bokarbeidet.     

18 år med Teddy

Teddy Walle har dukket opp som krimhelt i rykk og napp i 18 år. Foreløpig har det blitt seks bøker og tre noveller. Den siste boken kom ved påsketider i fjor. – I «Den som lyver, stjeler» var Teddy i storform på mange måter, samtidig som vi fikk introdusert flere nye karakterer. Det er ikke umulig at noen av disse også dukker opp i den nye boken, lokker Espen. – Vi er nok et underlig forfatterpar, siden vi aldri har følt noe tungt press på å levere nye bøker. Inspirasjonen har kommet og gått, men nå føler jeg at vi er inne i en god stim. Da jeg gav ut den første boken i 2006 hadde jeg ingen planer om noe oppfølger, derfor er jeg litt stolt av det Marie og jeg har fått til opp gjennom årene. Skrivingen har jo alltid vært en fritidsgeskjeft. 

Om Teddy Walle

Hovedpersonen i bøkene er en privatdetektiv med Porsgrunn og omegn som base. Han er opprinnelig fra Vessia, rundt 63 år gammel, skilt og har to voksne døtre. Han har tidligere jobbet som krimjournalist i Aftenposten og sper fortsatt litt på inntektene ved å levere frilansersaker til lokalavisen. Jobben som privatdetektiv foregår gjerne i tospann med Gudrun Fitjebakke. «Alle onde ting er 3» var tittelen på den første boken, som kom i 2006. Oppfølgeren «Syndebukk» kom først syv år senere. I 2014 kom «Malurt», etterfulgt av «Rent bord» i 2016, «Røde roser» i 2022 og «Den som lyver, stjeler» i 2023. I tillegg har forfatterduoen skrevet tre noveller: «Gledens gudinne» i 2023, samt «Blå peon» og «Rick´s Café» i år.   

 

Sommerkrim til dere medlemmer

Les «Rick´s Café» nå!

 

En god krim hører sommeren til! Gjennom en unik avtale med forfatterne Marie Haugerud og Espen Ellingsen kan PBBL nok en gang by på en spennende leseropplevelse med Teddy Walle i hovedrollen.

Trykk her for å lese «Rick´s Café»!  

 

 

Frister det med mer Teddy Walle-krim?

Bøkene om Teddy Walle er utgitt i svært begrensede opplag, så du finner dem ikke i bokhandelen. Heldigvis er bøkene nå tilgjengelig på ebok.no til en veldig hyggelig pris. Trykk her for mer Teddy!