Nedre Lunde II - Nærmere sjøen

Ingunn og Jacob Borchsenius er to av de første beboerne på Nedre Lunde II. Her er det bygd fire eneboliger i rekke, hvorav en fortsatt er ledig.
tirsdag 09. april 2024

- De nye eierne overtar vår gamle bolig i slutten av mai, så vi stresser ikke mye med flyttingen, smiler Ingunn mens hun bærer inn noen småting fra bilen. - Vi kvittet oss med mye da vi flyttet fra eneboligen på Raskenlund til leiligheten på Rønningen for litt over ett år siden, noe som har gjort flyttejobben mye enklere. Parets enebolig gir dem litt over 138 kvadratmeter med boltreplass. - Boligen er faktisk mer romslig i virkeligheten enn det plantegningen gav inntrykk av, mener Jacob. - Vi har blant annet tre soverom, to bad, to uteplasser og en tv-stue med plass til pianoet mitt. Vi har fire barn og barnebarn som ikke bor i nærheten, så overnattingsmuligheter og litt plass måtte vi ha.

Porsgrunnsfolk

Fra balkongen har de utsikt ned mot sjøen og Heistadtangen. - Et av valgkriterinene våre for ny bolig var sjøutsikt, forteller Ingunn. - Egentlig var det litt rart at vi flyttet til Heistad. Jeg har en søster i nærheten, men har aldri tenkt på Heistad som et potensielt bosted. Vi regner oss som typiske Porsgrunnsfolk, men er ikke veldig urbane eller opptatt av å bruke byen. Helt tilfeldig så jeg en annonse for Nedre Lunde II. I utgangspunktet var jeg ikke veldig interessert, men ba allikevel om prospektet. Prosjektet lå åpenbart sjønært til, så vi bestemte oss for å reise på visning. Der konkluderte vi raskt med at dette var et sted vi kunne tenke oss å bo.

Mindre bekymringer

- Å slippe vedlikehold er et annet poeng ved å kjøpe en helt ny bolig, sier Jacob. - Litt hagearbeid og plenklipping er greit, men stadige oppussingsprosjekter er uaktuelt for oss. Det var også viktig å få et hjem som vi lett kunne reise fra uten å bekymre oss. Vi er ofte på reisefot og er aktive golfspillere. Sol og varme er to kvaliteter vi setter pris på! På Nedre Lunde II er de sikret godt med sol. - Boligen ligger vestvendt og det er mye sol her, så nå har vi fullt fokus på å få opp solskjerming, humrer Jacob. Paret er også glad i å gå på tur. - 10 meter fra huset ligger den nærmeste turstien, noe vi kommer til å bruke flittig. I tillegg er det tre badestrender i nærområdet, så vi gleder oss til sommeren, avslutter Ingunn.

 

Bilder:

1. Luftig balkong med sjøutsikt: Jacob og Ingunn Borchsenius med prosjektmegler Tina Vinje ved Sørmegleren.

2. Tina Vinje ved den ledige eneboligen i rekke.

3. Byggingen av firemannsboligene har kommet langt.