Nå lanserer vi St. Joseph!

PBBL sine medlemmer kan nå melde forkjøpsrett til de første boligene på St. Joseph - det nye boligprosjektet i hjertet av Porsgrunn.
lørdag 03. juni 2023

Endelig kan vi introdusere det nye boligprosjektet i hjertet av Porsgrunn. I regi av Heimgard Bolig og PBBL skal St. Joseph bli et attraktivt sted å bo med sin kombinasjon av tidsriktige leiligheter, spennende fellesarealer, grønne møteplasser, solfylte beliggenhet og nærhet til alle tilbudene i sentrum.

Et sted å møtes

Ferdig utbygd vil St. Joseph bestå av fem bygg med om lag 70 boliger. Mellom byggene blir det godt med luft og hyggelige møteplasser. I prosjektet er det lagt opp til et eget felleslokale i bygget Pors med hybel, kjøkken, stue, toalett og uteplass for beboerne, hvor man kan arrangere samlinger, selskaper eller ha en overnattingsgjest.

Mange muligheter

Det er et bredt utvalg av ulike leilighetstyper på St. Joseph. Dette gjør at mange kommer til å finne et nytt hjem i vårt prosjekt. St. Joseph kan by på alt fra effektive 2-roms leiligheter til unike toppleiligheter. Etter ønske fra markedet er det ekstra fokus på leiligheter mellom 70 og 80 kvadratmeter BRA.

Inntrykk av gjenkjennelse

Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Børve Borchsenius i Porsgrunn. I utformingen av prosjektet har arkitektene tatt hensyn til historikk og naboskap. Både i form og farge får man et inntrykk av gjenkjennelse. Den gamle trappen opp til området blir bevart og vil bidra til å skape en flott inngangsportal til det nye boligprosjektet.

Grønne fingre

Den historiske Nonnehagen er en viktig del av St. Joseph-prosjektet. Den vil nå bli tatt vare på og tilrettelagt som rekreasjons- og møteplass. Inspirert av Nonnehagen har vi valgt å kalle opp de ulike byggene i prosjektet etter kjente urter. Det første bygget vi lanserer er Kvann, som fortsatt vokser vilt i Nonnehagen.
Boligene i Kvann
Prosjektet er bilfritt. Under byggene blir det en felles parkeringskjeller med innkjøring via Aallsgate. Her blir det heis opp til de ulike byggene og boligene. I Kvann finner du et bredt utvalg leiligheter med størrelser fra 47,6 til 114,8 kvadratmeter BRA. Mange av de 27 boligene i bygget blir gjennomgående med balkong på to sider, slik at man er sikret sol både morgen og ettermiddag.

Visning og forkjøpsrett

Vi inviterer til visning på byggetomta torsdag 8. juni fra klokken 17.00 til 18.00. Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til boligene i Kvann. Frist for å melde forkjøpsrett er torsdag 15. juni klokken 12.00.