Boksuksess er årets julegave fra PBBL!

Som en hyggelig julehilsen fra PBBL til sine medlemmer gir vi bort den digitale versjonen av Thor Øistein Eriksen sin praktbok «Fra Klosterfoss til Faret - Historier fra sørsida av Hjellevannet», som ble lansert i november. God lesing i julen!
fredag 23. desember 2022

Idéen til boken ble sådd på et styremøte i Klosterhagen III borettslag. - Tanken var å lage et hefte til nye beboere i laget, forteller leder Helge Tankred Olsen. - I dette heftet skulle det være litt historikk om området og nyttig informasjon om borettslaget. På dette tidspunktet var Rolf Haugen, tidligere rådmann i Skien, leder for laget. Han visste at det var mange gode historier å fortelle om området fra Faret og ned til Klosterfossen. Thor Øistein tok på seg ansvaret for skrivejobben.


Visuell opplevelse

Thor Øistein, som er er en velkjent NRK-veteran med over 40 års erfaring som journalist, begynte å grave i fortiden. - Jeg skjønte fort at den beste måten å formidle historien til dette området på var å snakke med folk. Jeg fikk også uvurderlig hjelp fra tidligere TA-journalist Kolbjørn Thorsen, som satt på masse kilder og bilder. Han hadde selv bodd i de gamle tyskerbrakkene på området etter krigen. I utformingen av boken har jeg vært opptatt av å bruke mye bilder. Jeg er vant til å jobbe visuelt og vet at det er bildene som fanger folks oppmerksomhet. Stadig flere historier ble gravd frem og jeg møtte masse folk med tilknytning til området. Sakte, men sikkert, vokste prosjektet i omfang.

Bred appell

Området som boken tar for seg har vært gjennom en utrolig transformasjon, samtidig som det har en historikk som strekker seg helt tilbake til vikingtiden. I boken får du høre om alt fra de sjeldne myntene som ble laget her og barna som ble født i tyskerleieren på området til jødebrakkene og Polly peanøtter. Boken er laget ved Thure Trykk. - Da vi så førsteutkastet, så skjønte vi at Thor Øistein hadde laget en bok med bred appell og mange fantastiske historier. Vi valgte derfor å trykke opp tusen bøker med en gang. Når dere leser dette, så er alle disse bøkene solgt. Prosjektet har virkelig vært en utrolig suksess. Dette har blitt tidenes velkomstbok til våre nye beboere! smiler Helge.

Julegave

Nå kan du lese boksuksessen gratis! – Thor Øistein har laget en praktbok med et vell av bilder og gode historier, mener markedssjef Lars Christensen ved PBBL. Det er lett å forstå hvorfor dette har blitt en av de mest solgte bøkene ved årets julehandel. Nå gleder vi oss over kunne dele den digitale versjonen av denne boken med alle våre medlemmer som en hyggelig julegave.

Trykk på bildet av boken for å lese!