15 nye hjem i Hovenga

På den gamle Aaltvedt-tomta i Hovenga bygger man 15 nye boliger fordelt på flere boligtyper. – Markedet er tøft, derfor er det ekstra hyggelig at vi har solgt til byggestart. Austadlia har en flott beliggenhet og treffer bredt, mener utbygger Daniel Dybdal Nilsen i Austadlia AS.
mandag 16. oktober 2023

Austadlia blir et spennende borettslag som favner tre ulike boligtyper: En enebolig, en tomannsbolig og et bygg med parkeringskjeller, heis og 12 leiligheter. Tomtene til de tre boligtypene ligger på rekke og rad, og hører naturlig sammen. Austadlia AS, som står bak leilighetsbygget, er eid av de lokale boligutviklerne Pors Entreprenør AS og R&D Invest AS. – Grunnarbeidene er godt i gang, fortsetter Daniel. - Leilighetsbygget har moderne linjer preget av mye trekledning, luftige balkonger og gode planløsninger. På bakkeplanet blir det parkeringskjeller med heis opp til leilighetsetasjene. Det er fire boliger i hver etasje. I størrelse varierer disse fra smarte treroms på 87,3 til romslige fireroms på 124,4 kvadratmeter BRA med to bad, eget vaskerom og mulighet for fire soverom.

Luftig og solrikt

Romslige balkonger og uteplasser bidrar til at du kan nyte omgivelsene. - Noen av boligene har uteplass på to sider, påpeker Daniel. - Mot nord blir det etablert et attraktivt fellesområde med sittegruppe, slik at beboerne får en hyggelig møteplass. Nærmeste nabo til prosjektet er dessuten en felles lekeplass for området.

Flere uteplasser

Byggingen av tomannsboligen og eneboligen har pågått en stund. - I tomannsboligen er begge leilighetene 84,8 kvadratmeter BRA. Her snakker vi effektive planløsninger som gir tre soverom, ett bad, en innvendig bod og en åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til en balkong eller terrasse på bakkeplan. Eneboligen har et areal på 138 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I første etasje blir det to soverom, en innvendig bod, ett bad og en tv-stue med utgang til en terrasse. I andre etasje er det lagt opp til to soverom, ett bad og en åpen kjøkken- og stueløsning, pluss to balkonger!

På bildet:
Byggingen av leilighetsbygget er i gang! Mattias Maged Sefland Ebrahim og Daniel Dybdal Nilsen i Austadlia AS og prosjektmegler Thomas André Hansen ved Privatmegleren på byggetomta.