Unge førstegangskjøpere brukte sin største medlemsfordel - forkjøpsretten!

Ellen og Morten hadde vært på boligjakt en stund før de fant drømmeleiligheten! Et arvet medlemskap med god ansiennitet ble redningen for det unge paret.
torsdag 21. april 2022

Forkjøpsretten byr på en nervepirrende uke for boligkjøpere! Ellen og Morten hadde vært på boligjakt en stund før de fant drømmeleiligheten på Hovenga. Et arvet medlemskap med god ansiennitet ble redningen for det unge paret.

FØRSTEGANGSKJØPERE

Vi møter Ellen og Morten hjemme i deres nye hjem på Hovenga. De overtok 1. mars, og ting begynner å komme på plass. Det unge paret er førstegangskjøpere og er nylig utdannet arealplanleggere. Etter endt studietid i Sørlandsbyen Kristiansand var det store spørsmålet om de skulle vende tilbake til Grenland, men med jobbtilbud i sekken var avgjørelsen enkel – det ble Grenland!

Boligmarkedet for unge er tøft i Grenland, og med hele 33 % av solgte borettslagsleiligheter hos PBBL i 2021 som ble tatt på forkjøpsrett tyder det på stor rift om boliger. Det unge paret startet boligjakten med både Skien og Porsgrunn som to gode alternativer, og med et arvet medlemskap fra 1998 ble boligjakten en drøm. – Vi ønsket kort vei til bylivet, kollektiv, jobb og rolig område, forteller paret som fant akkurat det som oppfylte kriteriene.  

ANSIENNITET OG MEDLEMSKAP

Et medlemskap med ansiennitet enten det er en uke eller mange tiår kan utgjøre en forskjell i boligjakten. – Jeg tegnet først et medlemskap i PBBL da vi startet boligjakten for å være på den sikre siden. Underveis var vi så heldig å arve et medlemskap som gjorde at vi kunne sitte litt på gjerdet i budrunden, forteller Ellen.

OVERGANGEN TIL GRENLAND

Stadig flere flytter hjemover, og pandemien har vært en pådriver der. Fra storby til småby kan for mange virke rart, men for det unge paret som er oppvokst i Skien og bodd i Kristiansand under studietiden var overgangen lite merkbar. –  Vi trodde overgangen skulle bli større, men med bylivet som finnes i Porsgrunn og kort vei til det vi liker ble det ikke slik, forteller paret.