Nytt prosjekt på Brattås - Siriusvegen Terrasse!

Nå lanserer vi fem arkitekttegnede eneboliger i rekke på populære Brattås i Porsgrunn. Byggingen av prosjektet har startet og du har forkjøpsrett!
lørdag 29. mai 2021

Byggearbeidene er allerede godt i gang med det som skal bli Siriusvegen Terrasse. Det arkitekttegnede prosjektet består av fem eneboliger et veletablert boområde i Porsgrunn i regi av Kvalitetsbolig AS med Bjørn Johnson ved Best Eiendomsmegler som prosjektmegler. Det er flere tiår siden Brattås ble bygd ut, men midt i denne bebyggelsen har det vært en ledig tomt som nå blir et lite borettslag. Eneboligene blir liggende på en rekke langs en blindvei kun myntet på beboerne. Mellom boligene blir det garasjer med sportsboder. To steder på området blir det lagt opp til felles lekeareal. Bebyggelsen er vendt mot sørvest, noe som sikrer gode solforhold. Alle eneboligene har store terrasser og egne hager.    

Om boligene

Eneboligene i dette prosjektet har en størrelse på mellom 177 og 201 kvadratmeter BRA fordelt på to etasjer. I sokkeletasjen finner entré og hall, hovedsoverom med inngang til en romslig garderobe, et stort bad, eget vaskerom med bodplass og ett soverom. På dette planet får hver bolig også garasje med sportsbod. Går du opp trappen til første etasje, kommer du inn i en stor og åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til uteterrasse og hagedel. Videre er det lagt opp til en gang, ett bad og ett soverom.

Prisbelønt arkitekt

Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret ARIO i Porsgrunn, som er ledet av den prisbelønte sivilarkitekt MNLA Arild Sannes. Sannes har fått en rekke priser for byggene han har tegnet. Blant annet fikk han Porsgrunn kommunes Byggeskikkpris for et prosjekt i Brevik 2018. ARIO har gitt prosjektet en moderne stil med rene linjer, store vindusflater og spennende bruk av tre, noe som gir et stilfullt arkitektonisk uttrykk. Form og farge understreker et ønske om å skape et prosjekt som kommuniserer med landskapet og eksisterende bebyggelse.

Honka

Eneboligene i Siriusvegen Terrasse skal bygges av entreprenør AaTe Bygg, som er forhandler for den finske tømmerhusprodusenten Honka. Tømmerhus fremmer god helse på en naturlig måte. Heltre har en unik evne til å absorbere fuktighet og slippe den tilbake i luften etter hvert som rommet tørker. Dette stabiliserer luftfuktigheten innendørs til et nivå mellom 30 – 50 prosent, som er optimalt for helsen for de som bor der. Siriusvegen Terrasse blir bygget av finsk furu som er hentet fra PEFC-sertifiserte finske skoger. Det er et 100 prosent fornybart og organisk byggemateriale – det perfekte valget for solide trekonstruksjoner. For Honka betyr det å bygge med tømmer å skape naturlige strukturer, uten å ty til syntetiske isolasjonsløsninger eller fuktsperrer. Honka tømmerhus er plastfrie og puster naturlig. En tømmervegg er en naturlig isolator med stor termisk masse. I motsetning til vegger med kun reisverk i tre er en tømmervegg i stand til å lagre varme. Denne egenskapen betyr lavere energiforbruk i husholdningen. I Siriusvegen Terrasse får du en bolig i et høykvalitets tømmerhus, som arkitekten har gitt et moderne og elegant uttrykk. 

Forkjøpsrett

Medlemmer av PBBL har forkjøpsrett til de fem boligene. Frist for å melde forkjøpsrett er tirsdag 15. juni klokken 12.00! Meld forkjøpsrett her på pbbl.no!