Men Teddy Walle var ikke død!

Den populære og beryktede privatdetektiven og frilansjournalisten Teddy Walle er tilbake i «Røde roser». Nå kan du både lese og laste ned den nye krimboken.
tirsdag 12. april 2022

Dette er den femte krimboken signert forfatterduoen Espen Ellingsen og Marie Haugerud. – Vi gleder oss til å dele en ny historie om Teddy og hans lokale romanunivers med PBBL sine medlemmer. Denne gang vikler Teddy seg inn i en farlig blanding av stjålet kunst, skruppløse gjengmedlemmer og utro ektefeller.

Forbrytermiljø

BoGlede møter Espen og Marie på festplassen på Moldhaugen. Det er i dette området på Vessia i Porsgrunn at utgangspunktet for den nye boken finner sted. Espen peker bort på et velkjent hus i bybildet. - Vi har latt ekteparet Alf Realfsen og Veronica Blanche flytte inn her med sin imponerende kunstsamling. Paret lever av å selge kunst til rike samlere rundt om i Europa. Mens de er på en utenlandsreise, bryter noe seg inn i huset og stjeler et verdifullt maleri. Politiet gir raskt opp, derfor blir det opp til Teddy Walle å snuse seg frem til sannheten. Jakten på maleriet fører Teddy inn i et hensynsløst forbrytermiljø som ikke skyr noen midler når noen tråkker dem på tærne.

Et samarbeid

Også den nye boken er et samarbeidsprosjekt. De siste månedene har det vært hektisk aktivitet i skrivestua i Maries leilighet i Lundejordet III borettslag i Porsgrunn. - Vi har en god arbeidsfordeling, forteller Marie. - Begge bidrar til plottet, men det er gjerne jeg som må passe på at skrivetempoet holdes oppe. Espen er god på dialog og synes det er greit å rette, så sammen utfyller vi hverandre. - Skriveprosessen er krevende og ting tar tid. Makkeren nikker enig. - Vi starter med å skisse opp hele plottet, men underveis i skrivingen så tar historien stadig nye vendinger. For meg er dette en tålmodighetsprøve, så jeg er glad vi er to om jobben. Dessuten tror Marie har blitt mer og mer glad i Teddy, ler Espen.

Comeback

Han var alene om den første boken om Teddy Walle, «Alle onde ting er 3», som kom i 2006. - I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt at dette skulle bli en krimserie, men etter noen år kom inspirasjonen tilbake og resultatet ble «Syndebukk», som ble utgitt i 2013. Året etter var tiden inne for «Malurt». Så dukket «Rent bord» opp i 2016. Med andre ord har vi hatt en lang pause fra Teddy, men vi vet at han har en del fans. Nå er vi spent på om folk fortsatt vil lese krim med lokal forankring.

Om Teddy

For å friske opp hukommelsen til BoGledes lesere, så er altså hovedpersonen i krimserien privatdetektiven Teddy Walle fra Vessia. – Teddy er født i 1961, så han er ikke lenger like ung og sprek, men han kan fortsatt slå fra seg, mener Marie. - Teddy bor på Osebro, er skilt og har to voksne døtre. Han har en fortid som krimjournalist i Aftenposten, men de siste årene har han tjent til livets opphold ved å kombinere litt frilansjobbing for lokalavisen med oppdrag som privatdetektiv, gjerne i tospann med kollegaen Gudrun. I «røde roser» samarbeider denne duoen for å komme til bunns i kunstmysteriet, som for Teddys del blir et livsfarlig oppdrag.

Les og last ned

Krim hører påsken til! Lyst på en spennende leseropplevelse i påsken? PBBL har gjort en unik avtale med Espen Ellingsen og Marie Haugerud, som gjør at du kan du laste ned den digitale utgaven av ”Røde roser” – helt gratis! Du finner den digitale versjonen her!