Heistad er en av Porsgrunn mest populære bydeler og nå starter utbyggingen av Nedre Lunde. Her er en stor tomt ved Lundelia barnehage ned mot Heistadstranda regulert for boliger. Dette området har en sentral og idyllisk beliggenhet med kort vei skole, barnehage, turløyper og offentlig transport. Bak prosjektet står Heimgard Bolig og PBBL. Området vil bli preget av lav trehusbebyggelse og flere boligtyper. Totalt omfatter prosjektet rundt 90 boliger. Arbeidet med det som skal bli det første byggetrinnet har kommet langt. Nå kan vi presentere de første skissene av boligtypene som legges ut for salg.

Firemannsboliger

Det første byggetrinnet med 14 boliger kommer til å treffe en bred kjøpegruppe. Firemannsboligene vil appellere til både unge par på jakt etter sin første bolig og mer voksne som ønsker å bytte ut eneboligen med noe enklere og mer lettstelt. Det er to ulike firemannsboliger. Leilighetene i den minste er på rundt 75 kvadratmeter BRA. De har to soverom, ett bad, en bod og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Boligene i den andre firemannsboligen er litt større, rundt 85 kvadratmeter BRA, med tilnærmet lik planløsning. Forskjellen er at disse boligene får tre soverom.

Mer plass

Eneboligene i rekke blir midt i blinken for barnefamilier og andre som ønsker mer plass. I første etasje får disse boligene entré, to soverom, ett bad, eget vaskerom og en bod, i tillegg til carport. Opp i andre etasje er det lagt opp til ett bad, ett soverom og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en romslig takterrasse. Planen er å lansere det første byggetrinnet i september med forkjøpsrett for PBBL sine medlemmer. Du kan melde din interesse for boligene nå på prosjektets hjemmeside: nedrelunde.no