De første inntrykkene av St. Joseph!

Det nye, store boligprosjektet i Porsgrunn sentrum nærmer seg! St. Joseph lanseres i april med forkjøpsrett for PBBL sine medlemmer.
fredag 20. januar 2023

Nå kan vi avsløre de første skissene av St. Joseph, som er utviklet av Heimgard Bolig og PBBL i samarbeid. Prosjektet vil bestå av fem bygg med totalt 69 boliger. Utbygger sender nå rammesøknad på de tre første byggene. – Mange har etterspurt ett prosjektet nær hjertet av Porsgrunn, derfor gleder vi oss til å lansere det første byggetrinnet, sier direktør Morten Borge i PBBL. - Byggetomta ligger luftig og solfylt til, noe arkitektene ved Børve Borchsenius har utnyttet når de har plassert byggene. Det blir luft og gode fellesarealer mellom byggene. Det er blant annet lagt opp til et eget felleslokale med kjøkken og uteplass for beboerne, hvor man kan arrangere samlinger og selskaper. I tillegg vil man ta vare på og tilrettelegge den kjente Nonnehagen som rekreasjons- og møteplass.

Mange leilighetstyper

Det blir innkjøring til parkeringskjeller via Olavsgate med heis opp til de ulike boligene. – Vi satser på et bredt utvalg leiligheter med størrelser fra rundt 50 til 120 kvadratmeter BRA for å treffe flest mulig kjøpere, forklarer daglig leder Jan Kjetil Skaug i Heimgard Bolig. – De fleste boligene blir gjennomgående med balkong på to sider, slik at man er sikret sol både morgen og ettermiddag.

Inspirert av fortiden

I utformingen av prosjektet har man tatt hensyn til historikk og naboskap. – Både i form og farge får man et inntrykk av gjenkjennelse, mener eiendomsmegler Hanne Eriksen Davik, som skal selge boligene i prosjektet. – Byggene har elementer som bryter opp og skaper kontraster. Det samme gjør fargebruken, som er åpenbart inspirert av den tidligere bebyggelsen på tomta. Resultatet har blitt et sentrumsnært og attraktivt prosjekt med mange kvaliteter. Vi jobber mot en lansering i april med forkjøpsrett for PBBL sine medlemmer. Nå er vi spente på hvordan markedet vil ta imot nye St. Joseph!           

På byggetomta: Eiendomsmegler Hanne Eriksen Davik og prosjektleder Espen Møller ved PBBL, daglig leder Jan Kjetil Skaug ved Heimgard Bolig og direktør Morten Borge ved PBBL.