Personvern og cookies

På dette nettstedet logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende. Til dette bruker vi cookies hovedsakelig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette, eller finn ut hvordan du kan håndtere cookies på dine enheter her.


Cookies

Hvordan fungerer det?

"Cookies" er en standard teknologi som de fleste nettsider benytter seg av i dag. En cookie er en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne og gjør at vi kan se. Videre samler vi blant annet inn informasjon om navigasjon, tid for besøk og nettleserversjon med mer, dette for best mulig å tilpasse innholdet på vårt nettsted til deg som bruker. De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, osv.) er stilt inn til å godta cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert.

Hvilke cookies benytter vi?

Google Analytics

Vi benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på dette nettstedet. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her. 
Google Analytics-cookien er en førsteparts-cookie. Den er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Det er mulig å reservere seg mot all Google Analytics registrering ved å installere et tillegg til nettleseren. Tillegget kan lastes ned her: Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Personopplysninger og medlemsregister

Hvilke personopplysninger registreres om deg?

Når du blir medlem i PBBL registreres følgende opplysninger om deg i medlemsregisteret: navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, e-postadresse, dato for innmeldingen og dato for innbetaling av andelsinnskudd og medlemskontingent. Disse opplysningene er nødvendige for at PBBL skal kunne administrere medlemskapet ditt. Medlemsnummeret ditt tildeles og registreres av PBBL.

Dersom du bruker skjemaene på nettsidene, kan du bli bedt om å f.eks. legge ved dokumenter, eventuelle beskjeder og signaturen din. Målet med å ha integrerte skjema er å kunne yte best mulig service, samt å svare deg på henvendelsene dine. Ingen av opplysningene du gir fra deg blir gitt eller solgt videre til tredjeparter med mindre dette står tydelig beskrevet i skjemaet. 
I skjemaene blir du bedt om å fylle inn alle felt som er nødvendige for å behandle henvendelsen din. Dette er for å unngå spam og andre useriøse henvendelser. Det er likevel frivillig å oppgi opplysninger i de integrerte skjemaene på nettsidene. Ønsker du ikke å oppgi den nødvendige informasjonen på nettsidene, kan du sende oss e-post til: pbbl@pbbl.no eller ringe oss på telefon 35 57 31 00.

Du kan også møte opp på adressen vår eller sende vanlig brev i posten.

Hvordan sikres opplysningene i medlemsregisteret

Det er bare utvalgte medarbeidere i PBBL som har tilgang til medlemsregisteret. Tilgangen er regulert med adgangskontroll og passord. PBBL behandler opplysningene på en trygg måte og i henhold til personopplysningslovens krav om integritet, konfidensialitet og tilgjengelighet.

Hvordan kan du få innsyn i eller endre registrerte personopplysninger?

I henhold til personopplysningslovens § 18 og som medlem i PBBL, har du rett til innsyn i opplysningene som er registrert om deg. Dersom opplysningene er ufullstendige eller feil, kan du i henhold til personopplysningslovens § 27 kreve at disse blir rettet.

 

Mer informasjon?

Dersom du har spørsmål knyttet til medlemsregisteret, ønsker innsyn, ønsker å reservere deg eller be om retting eller sletting kan du kontakte oss på epost pbbl@pbbl.no eller telefon: 35 57 31 00.